Blog
kompas kompas animated
dé Overname Praktijk > Home

Home

ROBERT BAKKER | ONDERNEMERSCOACH

Naast de dagelijkse business komt er veel kijken bij ondernemen. Zeker als jouw bedrijf in een (economisch of technisch) veranderlijke omgeving zit, kun je aanlopen tegen complexe vraagstukken, die een grote impact hebben op de organisatie, jouw eventuele medewerkers én jezelf als ondernemer.

VOL GAS

Ondernemers zijn geneigd gevaren te bagatelliseren of te ontkennen en zich volledig te storten op de business. Gaat het goed met de zaken, dan is dit de houding die maakt dat je iedere kans grijpt. Gaat het echter minder goed, dan zorgt deze houding dat je de kop in het zand steekt. Je wacht dan te lang en reageert te laat op ontwikkelingen. Dit kan drastische gevolgen hebben. Ook kun je de implicaties over het hoofd zien van ogenschijnlijk onbelangrijke issues, vooral als deze onopgemerkt worden gevoed in de onderstroom.

NIEUWE ENERGIE

Het helpt als je het hele plaatje overziet. Dit krijg je helder door te sparren met een onafhankelijke, neutrale persoon die zich goed kan inleven in de situatie en die samen met jou onderzoekt welke belemmeringen er zijn om door te pakken of om dingen te veranderen. Alleen al je verhaal, ideeën en overdenkingen ventileren kan zeer bevrijdend werken en nieuwe energie geven. Dit noem ik ondernemerscoaching.

Natuurlijk kan het zijn dat je ondersteuning zoekt meer aan de operationele kant van het ondernemen. Zoals vraagstukken over financiën, organisatie, productie, aansturing, focus etc. Dit valt dan onder businesscoaching.

Dit zijn rollen die ik als ervaren ondernemer en coach heel graag en vol passie op mij neem. Ook ben ik op mijn plek als sparringpartner.

OOK VOOR STARTERS!

Niet alleen ervaren ondernemers kunnen tegen uitdagingen aanlopen die ze graag bespreken met een coach. Ook als je net gestart bent, kan het waardevol zijn als een ervaren ondernemer met je meekijkt. Uiteraard ben jij als ondernemer degene die de besluiten neemt, maar als je dit kan doen op basis van een bredere blik, geeft dat meer rust en vertrouwen.

Klik hier om meer over mij en mijn drijfveren te lezen. Hopelijk drinken we binnenkort samen een kop koffie (of iets anders) om elkaar te leren kennen en te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Met ondernemende groet,

Robert Bakker