Blog
kompas kompas animated
dé Overname Praktijk > Ondernemerscoach

Ondernemerscoach

Begin met het einde voor ogen

– Stephen R. Covey

Robert bakker | Ondernemerscoach

Naast de dagelijkse business komt er veel kijken bij ondernemen. Zeker als jouw bedrijf in een (economisch of technisch) veranderlijke omgeving zit, kun je aanlopen tegen complexe vraagstukken, die een grote impact hebben op de organisatie, jouw eventuele medewerkers én jezelf als ondernemer.

vol gas

Ondernemers zijn geneigd gevaren te bagatelliseren of te ontkennen en zich volledig te storten op de business. Gaat het goed met de zaken, dan is dit de houding die maakt dat je iedere kans grijpt. Gaat het echter minder goed, dan zorgt deze houding dat je de kop in het zand steekt. Je wacht dan te lang en reageert te laat op ontwikkelingen. Dit kan drastische gevolgen hebben. Ook kun je de implicaties over het hoofd zien van ogenschijnlijk onbelangrijke issues, vooral als deze onopgemerkt worden gevoed in de onderstroom.

nieuwe energie

Het helpt als je het hele plaatje overziet. Dit krijg je helder door te sparren met een onafhankelijke, neutrale persoon die zich goed kan inleven in de situatie en die samen met jou onderzoekt welke belemmeringen er zijn om door te pakken of om dingen te veranderen. Alleen al je verhaal, ideeën en overdenkingen ventileren kan zeer bevrijdend werken en nieuwe energie geven. Dit noem ik ondernemerscoaching.

Natuurlijk kan het zijn dat je ondersteuning zoekt meer aan de operationele kant van het ondernemen. Zoals vraagstukken over financiën, organisatie, productie, aansturing, focus etc. Dit valt dan onder businesscoaching.

Dit zijn rollen die ik als ervaren ondernemer en coach heel graag en vol passie op mij neem. Ook ben ik op mijn plek als sparringpartner.

ook voor starters!

Niet alleen ervaren ondernemers kunnen tegen uitdagingen aanlopen die ze graag bespreken met een coach. Ook als je net gestart bent, kan het waardevol zijn als een ervaren ondernemer met je meekijkt. Uiteraard ben jij als ondernemer degene die de besluiten neemt, maar als je dit kan doen op basis van een bredere blik, geeft dat meer rust en vertrouwen.

Klik hier om meer over mij en mijn drijfveren te lezen. Hopelijk drinken we binnenkort samen een kop koffie (of iets anders) om elkaar te leren kennen en te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Met ondernemende groet,

Robert Bakker

rotateRobert zijn sterkste punt is het oprecht tonen van interesse naar mij!

Robert sterkte punt tijdens het coachen is dat Robert interesse toont en echt luistert naar wat ik zeg. Robert kan een gesprek goed leiden en brengt veel eigen input vanuit eigen ervaringen als ondernemer. Dit geeft mij het gevoel dat Robert weet waar hij het over weet. Robert deelt niet alleen zijn ervaringen als ondernemer maar ook zijn ervaringen met het uitoefenen van de opdrachten zoals het schrijven van een persoonlijke missie statement. Dit geeft voor mij nog een extra onderbouwing dat Robert weet wat hij doet en er zelf ook achterstaat!

Mick Butler, Startup

arrow left  arrow right

rotateDe kracht van Robert is luisteren en feedback geven

Tijdens mijn coachingstraject heb ik ervaren hoe het is om te sparren met een ervaren ondernemer.
De kracht van Robert zit ‘m in goed luisteren en de juiste feedback/mening geven waar ik echt veel aan heb gehad
Oftewel mij aan het denken zetten en beweging zetten tot nieuwe ideeën/acties.
Het opschrijven van mijn doelen en taken heb ik als zeer waardevol ervaren en keek uit naar volgende coach-sessie om dan mijn geluk te delen.
Het mooie is dat Robert mijn gestelde taken en doelen tijdens een sessie naar voren bracht…dat voelde goed…ik word gehoord en begeleid… dat is waardevol.

Mo Ishak, Eigenaar Ethics Gym

arrow left  arrow right

Behoefte aan meer informatie over coachen?

Ja, maak een afspraak.