Blog
kompas kompas animated
dé OvernamePraktijk > > Robert Bakker

Robert Bakker

Doordeweeks begin ik om 6.30 uur de dag met sporten. Daarna aan de slag voor en met mijn klanten, ondernemers die verder willen komen met zich zelf of hun onderneming of deze juist willen verkopen.

Het werken met ondernemers geeft mij enorm veel energie. Als [ondernemers]coach zie je als ‘buitenstaander’ eerder het gehele plaatje en waar zaken wellicht anders zouden kunnen. Te merken dat je tijdens de coachsessies door het stellen van vragen het enthousiasme en vuur van de ondernemer ziet toenemen is geweldig om te zien.
Een ondernemer zal op enig moment het bedrijf gaan verkopen of overdragen. Dat is de stip op de horizon waar, als het goed is, ruim van te voren naar toe is gewerkt. Als overname adviseur mijn kennis en ervaring in te zetten om voor de ondernemer een zo’n goed mogelijke exit te maken geeft mij enorm veel plezier en voldoening. De uitdaging daarin is een win/win situatie te creëren zodat de verkopende ondernemer met een goed gevoel afscheid neemt en de kopende ondernemer met eenzelfde gevoel de onderneming doorzet.

Mijn vrije tijd, hoewel privé en zaken voor een ondernemer vaak in- en door elkaar lopen, breng ik graag door met het gezin en vrienden. Ik ben getrouwd en heb 3 volwassen kinderen waarvan de oudste is afgestudeerd en de andere nog met de studie bezig zijn.

Sporten is ook altijd een rode draad in mijn leven geweest. Hardlopen, fitness, tennis, hockey, fietsen zijn zoal mijn uitlaatklep en ideeën generator. Verder vind ik het heerlijk om mijn honger naar (achtergrond-) informatie te stillen op internet, met krant of boek, te koken en te reizen. En als ik mij echt af wil reageren ga ik een uurtje drummen op een, gelukkig voor mijn omgeving, elektronisch drumstel.

Wil je meer weten? Dan spreek ik graag af om onder het genot van een kopje koffie nader kennis te maken. Checken van en reageren via mijn LinkedIn account kan natuurlijk ook.